Loopbaancoaching

Ik doe mijn werk prima. Ik krijg nooit commentaar, maar is dit het nu? Ik ben nieuwsgierig of er nog meer binnen mijn bereik ligt. Help me die te ontdekken.


Ik doe al jaren uitvoerend werk en zou willen weten of ik ook een leidinggevende rol aan kan. Ik heb geen idee wat daarvoor nodig is en wat het eigenlijk inhoud. Kan ik dat onderzoeken voordat ik mijn huidige baan opzeg?


Ik werk al jaren in het onderwijs en kan en wil nog wel een tijdje mee, maar zou er wel iets naast willen doen als zelfstandige. Daar heb ik wel ideeën over en zou ze graag met iemand willen bespreken en uitwerken die mij een spiegel voor houdt en zorgt dat ik niet afdwaal maar bij mijn onderzoek blijf.


Ik werk mijn hele loopbaan al in de zorg, daar ligt mijn hart, maar hoe lang houd ik deze fysieke baan nog vol?


Vraag jij je dit of iets vergelijkbaars ook wel eens af?


Er zijn nogal wat definities van loopbaancoaching in omloop. Maar in de kern komen ze op hetzelfde neer: bij loopbaancoaching word je op een professionele manier ondersteunt in de ontwikkeling van jezelf in je loopbaan. Hoofdzaak is dat het draait om jou als persoon en jouw persoonlijke ontwikkeling.


Einstein zei het al: “als je blijft doen wat je deed, blijf je krijgen wat je kreeg”. Bij Goedezet! vinden we dan ook dat de verandering bij jezelf begint en niet bijvoorbeeld bij je lastige collega of drammerige leidinggevende of je zeurende klant.


Bij loopbaancoaching willen we heel graag starten met de juiste vraag waar jij het antwoord op wil hebben.


Het aantal gesprekken of de lengte van het traject bepalen we samen vooraf. En tijdens de gesprekken komen we steeds weer terug bij de eerste vraag om te checken of we nog op koers zitten en of er misschien iets bijgesteld moet worden.


Wellicht ontdekken we nog andere vragen tijdens het traject en herschrijven we de “startvraag”.


Tijdens het traject maken we, na het intakegesprek, gebruik van:


> gesprekken;
> opdrachten om tussen de gesprekken door uit te zoeken of uit te werken;
> methodieken, testen, spellen en tools;
> en eventueel een Persoonlijk Ontwikkel Plan.


Een veelgehoorde valkuil van een coachingstraject is dat het geheel los komt van de grond en gaat “zweven”. Bij Goedezet! zijn we daar niet zo van. Daarom spreken we vooraf door wat de vraag is, hoeveel tijd we daaraan besteden en checken we ieder gesprek of we nog op koers zitten. Doelgericht en resultaatgericht dus. Daar hebben wij zelf namelijk het meeste plezier van.

Overige informatie:

KvK-nummer:
51230941


BTW-nummer: NL001412967B70

Bankrekeningnummer: NL63RABO0119449862